LaraLuca

LaraLuca, Praktijk voor Natuurgeneeskunde

Wie ben ik?


Ik ben geboren in Dnepropetrovsk in Oekraïne, in de voormalige Sovjet-Unie. Mijn onbezorgde jeugdjaren heb ik voor een groot deel doorgebracht bij mijn grootmoeder die mij veel volkswijsheden en kennis heeft bijgebracht over natuurlijke voeding en geneesmiddelen. Vaak gingen we samen de natuur in om vruchten, paddenstoelen en kruiden te plukken waar we dan s ávonds lekker gerechten van maakten. Na mijn studie aan een muziekhogeschool ben ik gaan werken als pianodocente aan een muziekcollege. Daarnaast heb ik Engels gestudeerd en ben ook Engels onderricht gaan geven in Oekraïne. Ik heb een Nederlandse man leren kennen en ben 15 jaar geleden in Nederland komen wonen. Mijn interesse in kruiden en natuurlijke geneeswijzen is altijd gebleven. Voor mijn eigen gezin en mijn kennissenkring maakte ik diverse producten. Onder mijn kennissen zijn diverse gelijkgezinde doctoren en therapeuten met wie ik via internet bijna dagelijks contact heb. Nadat ik de Nederlandse taal voldoende machtig was heb ik hier een 3-jarige opleiding tot herboriste (kruidendeskundige) gevolg bij 'De Sprenk', hèt kennis- en opleidingsinstituut voor gezondheid bevorderende kruiden, planten en voeding. Tijdens deze opleiding heb ik onder ander stage gelopen in de kruidentuin en laboratorium van de Abdij van Postel . Bij mijn afstuderen kreeg ik het advies me verder te bekwamen als natuurgeneeskundig therapeut: De nieuw opgedane kennis, de theoretische en praktische kennis die ik reeds had, de communicatieve en didactische vaardigheden opgedaan als leraar, de vele contacten die ik opgebouwd heb met diverse deskundigen en mijn constante drang om mensen te helpen boden de ideale basis hiervoor. Ik heb een medische basis opleiding gevolgd en ben sinds 2013 werkzaam als gediplomeerd Natuurgeneeskundig therapeut.


TCM


Tijdens mijn opleidingen kwam ik steeds meer in contact met de kennis en gebruik van kruiden in Oosterse geneeskunde. Door de vele positieve ervaringen met toepassen van Chinese geneeskunde besloot ik me hier verder in te specialiseren. Kruidentoepassingen vormen een onderdeel van de totale Chinese geneeskundige aanpak (TCM). Na het volgen van een driejarige opleiding tot Chinli-Tuina therapeut gevolgd door een driejarige opleidng tot acupuncturist mag ik me nu volwaardig TCM-Specialist noemen.


Therapiën


Aanvullend aan de traditionele Chinese aanpak in voedingsleer, leefwijze, cupping-moxa behandelingen en acupunctuur heb ik me bekwaamd in bewezen meer westerse technieken en therapiën als Dorn-Therapie, Oligo-Therapie en Auriculo-Therapie (Oor-acupunctuur).


Wat bied ik?


Als natuurgeneeskundige adviseer, behandel en begeleid ik mensen niet alleen om gezond te worden maar wil ik mensen ook graag bijbrengen hoe gezond te blijven, gezonder te leven en zich gezonder te voelen.
Behandelingen bestaan uit onderzoek, analyse, advisering en persoonlijke begeleiding van clienten gericht op herstel van balans en het zelfhelend vermogen van het lichaam. In overleg wordt hierbij gekozen voor de meest geschikte combinatie van therapieën. Lees hier meer over op de pagina's Natuurgeneeskunde en Behandeling.

Kruiden Laboratorium Abdij Postel

Contactformulier

Larisa2

Larisa Lucassen

rosagallica

Rosa Gallica