LaraLuca

LaraLuca, Praktijk voor Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde

Ons lichaam zit zo in elkaar dat als alles optimaal functioneert, we gezond zijn en blijven. Virussen, kwaadaardige bacteriën en cellen, parasieten etc. worden door ons immuunsysteem onschadelijk gemaakt. Het lichaam behoudt de balans met zijn omgeving. Ziekte is een gevolg van een stoornis in deze balans. Stress, schadelijke stralingen, slechte voeding of voeding arm aan mineralen en vitaminen, verkeerde eet- en leefpatronen zijn voorbeelden van oorzaken van het ontstaan van een verstoorde balans. Ook de psychische en mentale toestand kan een groot effect hebben op ons fysiek en dus de balans verstoren.


Vaak worden symptomen ergens anders gevoeld. Zo kan een niet goed functionerende schildklier gevolgen hebben voor de werking van lever, bijnieren, alvleesklier en andere organen. Deze organen vervullen alle een rol in onze stofwisseling en ons immuunsysteem. Stofwisselingsproblemen kunnen weer leiden tot bloedarmoede en zelfs hartstilstand.


De natuurgeneeskunde richt zich op de totale werking van het lichaam en het herstellen van de stoornissen door het zelfhelende vermogen van het lichaam weer te laten werken. Dus op het herstellen van de balans, niet alleen het bestrijden van de symptomen. Dit wordt gezien als de enige echte genezing. Deze totaalbenadering'van in balans brengen van lichaam en geest met elkaar en de omgeving wordt ook wel de holistische benadering genoemd. Hoewel de natuurwetten voor iedereen gelden is het vinden van de juiste balans zeer persoonlijk. Dit vergt een individuele aanpak.


Verstoring van de balans treedt ook op door overmatig gebruik van medicijnen en lichamelijke behandelingen. De bestrijding van het één heeft zo gevolgen voor het ander. Het is dan kiezen uit twee kwaden. Ook hier bewijst de natuurgeneeskunde zijn nut. Juist bij ernstig zieke personen is de constante aandacht voor ondersteunen van het afweermechanisme en herstellen van de balans van levensbelang.


De natuurgeneeskunde ziet de mens hierbij als onderdeel van de natuur en maakt bij het in evenwicht brengen van de mens en de relatie tot de natuur voornamelijk gebruik van natuurlijke middelen. Hiervoor zijn verschillende analyse- en behandelmethoden: voeding, kruidenpreparaten, massagetechnieken, mentaal evenwicht etc. Alle richten zich op het herstel van de 'natuurlijke' balans.

balance
balance3

Contactformulier

CynaraScolymus

Cynara Scolymus