LaraLuca, Praktijk voor Natuurgeneeskunde

 

Wervelkolom, wat is dat...?

 Als we naar anatomische plaatjes kijken, kunnen we duidelijk zien dat de wervels met zenuwtakken lijkt op een boom: de levensboom.  De kroon zijn de hersenen en de wortels zijn verbonden met alle organen. Letterlijk en figuurlijk voedt de wervelkolom het lichaam met gezondheid. 90% van de ziektes zijn het gevolg van storing van functies van de wervels.

Met Dorn-Therapie, een veilige en effectieve methode, kunnen gewrichten en botten gecorrigeerd worden.

 


Vrijwel iedereen heeft benen van ongelijke lengte. Dat komt door een verkeerde houding, vertillen, een val maar vooral van het zitten. Het probleem ligt meestal aan de stand van de heupen. In tegenstelling tot kraken is de Dorn-methode een milde therapie. Met de duimen zet de therapeut op een voorzichtige manier de wervels terug op hun plekje. En tegelijkertijd wordt het bindweefsel tussen de wervels losgemaakt wat de doorbloeding verbeterd.

werveltherapie
werveltherapie
wirbeltherapie-nach-dorn
wirbeltherapie-nach-dorn

 

Al onze organen, botten, weefsels, gewrichten en cellen bevinden zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. Dus zijn we tot op hoge leeftijd nog in staat te herstellen en de kwaliteit van de botten en gewrichten te verbeteren.